Stressed-desserts

Stressed-desserts

11.7.2014

Easy balls - helpot pallerot


Balls! Pallerot! Nämä jokapäivän helpot herkut ja karkkilakon pelastus!

Olen huomannut Ruohonjuuressa myytävän energiapalloja, energy balls. Kuin energiapatukoita, mutta pallon muodossa. Tietysti niitä oli pakko kokeilla tehdä itse! Mielessäni oli eräänlainen raakakarkki - jotain raakakakun ja raakasuklaan välimaastossa. Aluksi yritin mukailla inspiraation lähdettäni, mutta sittemmin olen seurannut enemmän intuitiotani ja makuaistiani. Niin syntyi pallerot. Julkaisen aluksi kaksi ensimmäistä pallero-reseptiäni; kookos-macadamiapallerot sekä kaakao-hasselpähkinäpallerot. Ensimmäinen on löyhä mukailu myytävistä energiapalloista, jälkimmäinen täysin oma keksintöni. Täytyy myöntää että se on myös enemmän mieleeni, ensimmäinen saattaa olla enemmän lasten makuun. Kummatkin ovat saavuttaneet suuren suosion lähipirissäni, näitä reseptejä kysytään usein. Kummatkin pallerot ovat viljattomia, maidottomia ja sokerittomia.

Ei muuta kuin hihat heilumaan ja palleroa pöytään!



KOOKOS-MACADAMIAPALLEROT
(n. 30 kpl)

120 g cashewpähkinöitä
40 g macadamiapähkinöitä
20 g kuivattuja mulperimarjoja
3 rkl riisilesejauhetta
3 rkl lucumajauhetta
ripaus ruususuolaa
1 tl vaniljauutetta
30 g kookosöljyä
20 g hunajaa tai agavesiirappia
n. 20 g kookoshiutaleita kuorrutukseen


Jauha pähkinät sekä mulperimarjat tehosekoittimessa. Siirrä kulhoon. Lisää joukkoon riisilese- ja lucumajauhe sekä suola. Sulata kookosöljy miedolla lämmöllä ja lisää sulaan öljyyn hunaja tai agavesiirappi sekä vaniljauute. Lisää kookosöljyseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä kostutetuin käsin kirsikan kokoisiksi palleroiksi. (Lisää tarvittaessa sulaa kookosöljyä tai riisilesejauhetta muuttaaksesi koostumusta, mikäli taikinaa on vaikea pyöritellä.) Kuorruta pallerot lopuksi kookoshiutaleilla. Siirrä pakastimeen vähintään tunniksi ja siirrä pallerot halutessasi jääkaappiin.


KAAKAO-HASSELPÄHKINÄPALLEROT
(n. 30 kpl)

100 g cashewpähkinöitä
60 g hasselpähkinöitä
3 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl riisilesejauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta
30 g kaakaovoita
40 g vaahterasiirappia
40 g taateleita (liotettuina)
n. 20 g kaakaojauhetta kuorrutukseen




Jauha pähkinät tehosekoittimessa ja siirrä kulhoon. Lisää joukkoon kaakao- ja riisilesejauhe sekä suola. Sulata kaakaovoi miedolla lämmöllä ja heitä blenderiin. Lisää blenderiin myös vaniljauute, vaahterasiirappi, sekä vähintään 4 tuntia liotetut taatelit. Blendaa sileäksi. (Voit käyttää myös sauvasekoitinta). Lisää kaakaovoiseos kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palleroita. (Lisää tarvittaessa joko sulatettua kaakaovoita tai riisilesejauhetta pyöriteltävän koostumuksen aikaansaamiseksi.) Pyörittele pallerot lopuksi raakakaakaojauheessa ja siirrä pakastimeen jähmettymään vähintään tunniksi. Säilytä palleroita halutessasi jääkaapissa.

Vinkki! Voit varioida reseptejä sen mukaan mitä kaapistasi sattuu löytymään. Esimerkiksi makeuttavat ainesosat (mulperimarjat, lucumajauhe, taatelit) voit korvata esimerkiksi kuivatuilla aprikooseilla, rusinoilla, hunajalla, agavesiirapilla tai vaahterasiirapilla ja pähkinät voit vaihtaa toiseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti