Stressed-desserts

Stressed-desserts

8.7.2014

Paleoliittinen marjapiirakka


Raakabrownien loputtua, kun makeannälkä jälleen hiipi mökkireissullani, oli aika soveltaa ja leipoa jotakin tuon makeannälän tyydyttämiseksi niistä aineksista, joita mökiltä sattui löytymään. Tattarijauhoista, taateleista ja pakastemarjoista syntyi tämä helppo hätäherkku, jota myös hätäisesti hotkittiin parempiin suihin, ennen kuin ehdin piirakkaa edes kuvaamaan. Oletan tämän olevan jonkinlainen vakuutus siitä, että leipomus oli hyvää. Syöjien mukaan piirakka maistui aivan "tavalliselta" sokerista ja vehnäjauhoista leivotulta murotaikinapohjaiselta piirakalta. Kokeile oletko samaa mieltä!



PALEOLIITTINEN MARJAPIIRAKKA

sokeriton, viljaton, maidoton, munaton

Pohja:

200 g kookosöljyä tai voita
1 dl taateleita (liotettuja ja valutettuja)
4,5 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa

Täyte:

n. 400 g mustikoita ja vadelmia (tai muita marjoja)


Sulata kookosöljy tai voi miedolla lämmöllä. Sekoita mielellään 4 tuntia liotetut taatelit ja rasva tasaiseksi seokseksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää rasvaseos jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle marjat ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 40-45 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.

Maistuu erinomaisesti lämpimänä itse tehdyn jäätelön kanssa ja hunajaraidoilla koristeltuna. Testattu on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti